20 cuiners (i més) per celebrar els 20 anys de la revista CUINA

L’any 2001, a Catalunya vam viure un moviment gastronòmic únic encapçalat per xefs com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, els germans Roca, Santi Santamaria, Nandu Jubany, Carles Gaig, Artur Martínez, Carles Abellán, Sergi Arola, Albert Ventura, Ramon Freixa… que van catapultar la cuina catalana al cim culinari mundial.

La revista CUINA va néixer just llavors, per acompanyar i explicar aquella revolució.

Aquest mes de juny, la publicació fa vint anys que començava un camí que ha resultat entretingut i profitós, i arriba al número 250 amb una salut envejable. La suma d’aquestes efemèrides bé valia una celebració doble: un número especial on 20 joves cuineres i cuiners demostren que la cuina catalana continua sent un dels motors de la gastronomia mundial, que #LaRevolucióContinua, i una presentació a l’altura.

L’acte, senzill i i sentit, va tenir lloc el passat 27 de maig a l’imponent Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i van ser-hi presents alguns dels representants d’aquesta generació de cuiners nascuts a partir del 1981. A l’edició especial del 20è aniversari en destaquen vint, però, afortunadament, el mapa del talent gastronòmic és molt més extens i divers.

La presentació va servir també per anunciar el canvi de relleu en la direcció de la revista. I és que Josep Sucarrats, ànima del projecte durant els últims 15 anys, cedeix el testimoni a Judith Càlix, la primera directora de la publicació, que ha promés aportar-hi “una curiositat infinita pel món de la gastronomia”.

I jo, que em sento part de la família CUINA des que vaig treballar-hi a la redacció en una de les seves múltiples etapes, vaig tenir la sort de poder acompanyar-la de prop, i activament, en un dia tan especial i emotiu per a l’equip i pel grup SOM, al qual pertany. A l’escenari i al dinar posterior, al Museu Martítim de Barcelona (MMB), un altre espai fantàstic de la capital catalana.

20 anys, 20 xefs de la cuina catalana que ve, una despedida que en veritat no l’és i una benvinguda a una directora que ens donarà moltes alegries als que ens apassiona aquest món. Per molts aniversaris més.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *