En marxa Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya

Mercabarna ha posat en marxa avui a Barcelona el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya i també el primer d’Europa pel que fa a concentració d’empreses hortofructícoles bio. Amb una inversió de 5 milions d’euros, Biomarket neix per donar resposta a la creixent demanda de consum a Catalunya d’aquests productes.

Els objectius del nou Biomarket són:
• Apropar aquests productes als catalans que desitgen consumir aliments ecològics a través dels seus centres de compra habituals, el comerç detallista i la restauració (HORECA).

• Donar resposta a la creixent aposta actual del sector majorista i de l’agricultura de proximitat per aquest tipus d’aliments, construint un mercat que en concentrar l’oferta d’aquests productes els donarà una major visibilitat

• Agrupar les empreses majoristes que comercialitzen aquests aliments en un mateix recinte per promoure la competència entre elles i, per tant, la varietat d’oferta i la millor relació qualitat-preu per als ciutadans.

• Facilitar als petits i mitjans productors locals ecològics la comercialització dels seus productes en bones condicions, per a la seva viabilitat econòmica.

• Oferir unes instal·lacions específiques per a aliments biològics i agrupar l’oferta d’aquests productes en un recinte que facilitarà els controls higiènic sanitaris, d’etiquetatge de certificació de producte ecològic i de traçabilitat.

Les empreses del Biomarket
El nou mercat té una superfície total de 8.900 m2, que inclou l’àrea de càrrega i descàrrega; 5.180 m2 de superfície edificada i 2.568 m2 de superfície comercial que donen cabuda a 21 punts de venda: 16 per a empreses majoristes, 2 per a cooperatives agrícoles i 3 per a empreses majoristes de multi-producte.

Així mateix, disposa de 131 m2 destinats a la venda directa dels petits agricultors de proximitat que poden ocupar cada dia l’espai que necessitin, en funció de la collita obtinguda en cada època i moment de l’any. La previsió és que, a finals del primer trimestre del 2021, es destinin també prop de 190 m2 a la venda de productes de proximitat de tots els agricultors de Catalunya.

D’altra banda, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), la funció del qual és auditar i certificar les empreses que comercialitzen productes agroalimentaris ecològics a Catalunya, també hi disposarà d’un espai, oferint-hi així la seva garantia de qualitat.

El Biomarket és un dels principals projectes de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021 perquè aposta per una alimentació més saludable i respectuosa amb el medi ambient i, alhora, és un revulsiu per a l’agricultura i el comerç de proximitat. L’edifici s’ha dissenyat per reduir al màxim el consum energètic, utilitzant fonts d’energies renovables i elements passius de climatització. El seu horari de venda és el mateix que el Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna, de dilluns a divendres, de 9 a 17 h.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *