El Gran Recapte 2020: virtual i més necessari que mai

La 12a edició del Gran Recapte, campanya clau per al Banc dels Aliments, ha començat avui i, com tants altres esdeveniments presencials, ha hagut de modificar el seu format. “Un Gran Recapte que serà un Gran Repte, donat el complicat moment d’emergència social que estem vivint actualment”, en paraules de Roser Brutau, presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments.

I és que el Gran Recapte aporta uns 4,5 milions de quilos de mitjana anuals d’aliments, el que representa prop del 25% del total que distribueixen al llarg de l’any. La irrupció de la COVID-19 a les nostres vides ha representat un 40% d’augment de la demanda, el que implica que la campanya hauria d’assolir enguany la xifra de 6 milions de quilos, una xifra que no es descarta donada la solidaridat demostrada per la societat catalana any rera any.

Aquest 2020, però, hi ha un canvi substancial: la recollida física d’aliments s’ha transformat en donacions monetàries destinades a la seva adquisició. La campanya canvia de format per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats, que és inviable.

El Gran Recapte 2020 es durà a terme fins el dissabte 21 de novembre en els principals supermercats de Catalunya i serà el mateix personal qui convidi a la ciutadania a fer les seves donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE. El divendres 20 i el dissabte 21 hi haurà presència de voluntariat als 655 punts de recollida de majors dimensions explicant als consumidors la importància de seguir-hi col·laborant. Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides, a les entitats de l’entorn, sempre amb criteris d’equitat.

Un any més els Mercats Municipals de Barcelona participen a l’acció, concretament són 20 els equipaments que s’hi han sumat en aquesta ocasió. També s’hi han sumat mercats de la resta del territori i botigues de proximitat, uns 700 establiments en total. Les donacions es faran a través d’uns tiquets per valor de 3€ que serviran per adquirir productes d’alt valor nutritiu com carn, ous o peix. Els productes recaptats es distribuiran directament a entitats socials properes als establiments participants.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com. I enguany s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *