‘La Mar de Bé’, nou programa divulgatiu del peix de llotja, l’ofici de pescador i la cuina marinera

El món de la pesca, l’ofici de pescador i els productes de la mar, són uns grans desconeguts entre la major part de la societat. El consumidor de peix està envellint i, en conseqüència, es va perdent la cultura pesquera, la coneixença de les espècies autòctones i de les receptes de peix i marisc.

Per capgirar aquesta situació, neix ‘La Mar de Bé‘, una sèrie d’onze programes que volen donar suport al consum del peix de llotja al nostre territori, mostrar maneres originals i diferents de cuinar peix i marisc, donar a conèixer espècies autòctones per incentivar el consum de peixos desconeguts i, en definitiva, acostar el públic a la mar mitjançant la divulgació de coneixements de diferents àmbits com la gastronomia, la nutrició, la ciència, l’economia i el turisme.

Conduïts per Quim Casellas, xef i copropietari del restaurant Casamar de Llafranc (Baix Empordà), cada programa constarà de tres parts que tractaran qüestions informatives, de divulgació i entreteniment: una entrevista a un professional destacable del món de la pesca, una vídeo recepta i el testimoni d’un expert en algun àmbit relacionat amb el medi marí.

Estrenats el passat 9 de setembre, amb una periodicitat d’emissió setmanal, tots els capítols es podran veure online al web del projecte (www.lamardebe.net) i a diversos canals de La Xarxa de Televisions Locals.

‘La Mar de bé’ ha estat impulsat per les 11 confraries de pescadors de la Costa Brava, administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer i el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava, i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i per la Diputació de Girona. Així mateix, ha tingut suport científic del Museu de la Pesca de Palamós, el Campus de l’Alimentació i Gastronomia de la UdG, la Càtedra d’Estudis Marítims, d’Oceans i Salut, la Càtedra del Vi i l’Oli i la Càtedra de Gastronomia, totes de la UdG.  

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *