Neix ‘Barcelona Wine Week’, un gran aparador del vi espanyol a l’exterior

Del 3 al 5 de febrer, el palau 8 del recinte Montjuïc de Fira Barcelona, a la capital catalana, acollirà la primera edició d’un saló de caràcter eminentment professional que té l’objectiu d’erigir-se en la major plataforma del sector del vi a nivell internacional: Barcelona Wine Week (BWW). “Una proposta disruptiva i única, pels espais projectats, que vol mostrar al món la força econòmica, cultural i gastronòmica del vi a l’Estat espanyol”, va manifestar el seu president, Javier Pagés, durant la presentació del certamen.

Amb altres paraules. “BWW vol millorar l’exposició i les vendes del mercat del vi espanyol a l’exterior i augmentar el valor del vi que s’elabora en aquest territori a ulls dels compradors”, va afegir el també president del Consell Regulador de la DO Cava.

“Incrementar el valor del vi espanyol. Posar en valor els nostres vins més enllà del nostre territori”. Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, va insistir en aquest objectiu, tot i remarcant la valentia d’aquesta nova aposta endegada per la institució firal i la societat que dirigeix, que té la seva gènesi en el marc d’Intervin, el saló dedicat al vi dins de la fira Alimentaria, i que ara reneix amb un caràcter i una posada en escena ben diferents.

I és que l’espai expositiu de Barcelona Wine Week estarà organitzat en dos grans àrees: BWW Lands, que reunirà als cellers organitzats per Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat, així com als vins ecològics i biodinàmics; i BWW Groups & Complements, on es trobaran grans grups bodeguers amb empreses que ofereixen equips, accessoris i serveis orientats al sector.

El nou esdeveniment oferirà també més de 50 activitats, a càrrec de prestigiosos experts, que proposaran experiències sensorials als visitants per impulsar el coneixement del producte posant l’accent en els seus vincles amb la cultura i la gastronomia, va explicar Marta Macías, project manager del saló. Apunt per a ‘Fabulous 50 by Women’, una extensa zona de tast autoguiada que exalçarà-retrà homenatge a una cinquantena de vins singulars i sostenibles darrere i davant dels quals hi ha dones, i pel mural inspirat en paisatges de vinyes de l’artista María Ortega on el públic assistent podrà plasmar records i emocions associades amb el món del vi.

La sostenibilitat i el respecte al territori, les noves formes d’adquirir i consumir el vi, el mercat digital del vi i les últimes tendències en cocteleria seran alguns dels temes dels tastos i formacions programades. En aquest sentit, i sota el concepte ‘El futur és verd’, el certamen acollirà la segona edició de Barcelona Cocktail Art, un espai coorganitzat per George Restrepo, director de Cocteleria Creativa, destinat a mostrar el present i els nous camins del món dels destil·lats i productes relacionats amb aquest sector a través d’una zona pròpia d’exposició i d’un complet programa de ponències i taules rodones específiques.

L’espai gastronòmic del BBW posarà el focus en el valor nutricional del vi i les tapes que es podran degustar, harmonitzades o no, gràcies a la partcipació de set establiments de la capital catalana (Gresca, Xerta, Monocrom, D’Aprop, Casa Xica, 130 i Oriol Balaguer).

Per superfície contractada i nombre d’expositors, Catalunya és la comunitat autònoma que tindrà més presència a la nova fira, seguida de Castella i Lleó, La Rioja, Euskadi i Navarra. “Volem ser un aparador de referència del sector i de totes i cadascunes de les regions vitivinícoles del territori espanyol”, va afegir. Les més de 550 empreses de gairebé totes les comunitats autònomes que hi participaran també estan disposades a treballar en aquesta línea. Veurem com ho veuen els prop de 300 professionals, compradors especialitzats i interessats en el mercat espanyol, procedents de 50 països considerats estratègics pel sector, que ha convidat la pròpia organització. “Seduir l’oferta i la demanda”. Aquesta és la qüestió.

Per últim, i amb l’objectiu d’involucrar en l’esdeveniment la ciutat amfitriona, el consumidor forani i el local, fora de la fira es posarà en marxa un programa d’activitats que inclourà moltes complicitats, des d’una copa de cortesia pels qui pugin al Mirador de Colom fins a còctels dissenyats únicament per als tres dies. BWW likes the city, es dirà, i té web pròpia que s’anirà actualitzant periòdicament.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *