Segon ‘Premi Remenja’mmm’ contra el malbaratament alimentari

Un terç del total de la producció alimentària mundial destinada a consum humà acaba llençant-se. Cal que recordem aquesta dada. I cal ser conscients de la necessitat de canviar el cicle alimentari. Projectes com Remenja’mmm exerceixen de recordatori i, a més, premien i visibilitzen les bones pràctiques de professionals de la restauració enfront el malbaratament alimentari.

Aquest és just l’objectiu del Premi Remenja’mmm, que enguany arriba a la segona edició i al qual poden presentar-s’hi tots els restaurants, hotels o bars de menú que duen a terme una o més accions per reduir els aliments que es llencen diàriament. Per poder participar en la convocatòria els establiments han d’omplir un formulari amb diferents dades, entre elles, la descripció de la bona pràctica que es presenta, que es troba a la pàgina web de www.remenjammm.cat. La data límit per fer-ho és el 31 de març.

Un jurat format per representants d’administracions públiques, empreses col·laboradores i persones referents del món de la restauració seleccionarà les millors iniciatives presentades valorant la durada de l’acció, com incideix (reducció, aprofitament o donació d’excedents alimentaris), efectivitat, impacte en la comunicació, fase del cicle alimentari on influencia, innovació i la integració amb altres accions.

La millor iniciativa serà premiada i reconeguda com la millor acció ‘Remenja’mmm del 2019’ i el nom dels premiats es donarà a conèixer a través de la pàgina web i les xarxes socials d’aquest projecte impulsat per les entitats Rezero, Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i grup gsr que compta amb més de 270 restaurants adherits d’arreu de Catalunya, especialment concentrats a Barcelona, Roses, Terrassa, Sabadell, Molins de Rei, Vilanova i la Geltrú, Solsona i Sitges.

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *