Neix el premi a la millor iniciativa Remenja’mmm. Hi participes?

Un any després de la seva posada en marxa, el projecte Remenja’mmm —impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i grup gsr— convoca un concurs on es premiarà els establiments de restauració que duguin a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari.

Fins el 31 de març, poden presentar la seva candidatura tots els restaurants, hotels o bars de menú adherits o no a la iniciativa que engeguin una o més accions per reduir el malbaratament alimentari en el seu dia a dia. Només cal omplir el formulari que penja de la pàgina web del projecte indicant les dades de l’establiment, del responsable de la inscripció i la descripció de la bona pràctica que es presenta per optar al premi.

El jurat valorarà la durada de l’acció, com incideix (reducció, aprofitament o donació d’excedents alimentaris), efectivitat, impacte en la comunicació, fase del cicle alimentari on influencia, innovació, i la integració amb altres accions. L’Agència de Residus de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, PIMEComerç, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració, Opcions, Barcelona Restaurants Sostenibles, Roser Torras, propietària del grup gsr; Ada Parellada, cuinera i propietària del restaurant Semproniana (Barcelona); Mingo Morilla, cuiner i propietari del restaurant Cal Mingo (Viladecans) i Manuel Bruscas (coautor del llibre Los tomates de verdad son feos) són les persones i institucions que decidiran el guanyador.

El Premi Remenja’mmm vol sensibilitzar, tant als consumidors com a la indústria de l’hostaleria i la restauració, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. La campanya que dóna nom al guardó va iniciar les seves passes oferint una solució pràctica en forma d’envàs per recuperar l’excedent que generen els comensals. Adherir-s’hi és totalment gratuït, només requereix del compromís per part dels restaurants i hotels de compartir i fer partícips als seus comensals tot oferint els materials facilitat per implementar-la. L’enviament dels materials compta amb la col·laboració logística de Totalwinepack.

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *