‘Remenja’mmm. Massa bo per llençar-ho’. Suma-t’hi!

Dels 262.471 kg de malbaratament alimentari que es generen anualment a Catalunya, el 16% prové del sector de la restauració. Part d’aquest excedent pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, però hi ha un gruix important que no està atès: tots els aliments que un cop servits a taula no han estat consumits i que, malauradament, han d’acabar a les escombraries.

Per tal de sensibilitzar als consumidors i a la indústria de restauració i hostaleria d’aquesta problemàtica neix “Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho”, una campanya que ofereix propostes i accions alternatives per a la reducció i la recuperació dels excedents alimentaris. L’adhesió a la campanya és totalment gratuïta, només requereix del compromís per part dels restaurants i els hotels de fer partícips als seus clients dels objectius que persegueix.

Per aconseguir-ho, s’ha posat en marxa la pàgina web Remenjammm.cat, amb tota la informació necessària de la iniciativa, i s’ha dissenyat un envàs o doggy bag dins el qual els comensals poden endur-se el menjar que no s’acabin cap a casa.

Darrere la campanya hi ha moltes persones i entitats involucrades, entre elles l’ONG Nutrició Sense Fronteres, que actua per eradicar la malnutrició al món i que, des del 2012, porta a terme el projecte Barcelona Comparteix Menjar amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Una altra és la Fundació Banc de Recursos, que promou la reutilització de materials i equipaments d’empreses encara en bon estat derivant-los cap a entitats socials a través del Pont Solidari.

En l’àmbit alimentari, impulsa la reducció del malbaratament amb el projecte Pont Alimentari, que desenvolupa juntament amb Rezero, una entitat que vetlla per canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques de prevenció de residus i treballant en xarxa amb tots els agents econòmics i socials.

Finalment, el Grup GSR aporta a la iniciativa els seus 20 anys d’experiència en l’organització, promoció i comunicació d’esdeveniments relacionats amb els àmbits de l’alimentació, l’hosteleria, la restauració, la gastronomia i l’enologia. Cuineres com Ada Parellada ja s’hi han sumat. I tu? T’hi sumes?

0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *