Mallorca. Sabors, colors i sons. El final d’unes vacances

Mel, figues, confitures, sal, oli, tomàtiga, vi, ensaïmades, sobrassades… Tornar de Mallorca amb les maletes plenes. De sabors, colors i sons.

Mallorca i l’ensaïmada del Forn Cal Rei de Muro, el granissat d’ametlla de la pollencina Gelats Valls, el gelat de taronja de Sóller de Sa Fàbrica de Gelats i els embotits de porc negre tradicionals i atípics de Xesc Reina i Can Company.

Mallorca i Can Picafort, les escultures ran de mar de l’artista Joan Bennàssar, el gelat d’ametlla i quarto del restaurant Es Mollet i el pop a la brasa amb patates i allioli del nou Marisco Bistro decorat amb tot detall per l’interiorista Marga Rotger.

Aquest estiu la meva Mallorca té nom de dona. Maria Salinas es diu. Filla pròdiga de l’illa, va obrir restaurant a Mancor de la Vall ara fa un any i s’ha guanyat el respecte de veïns i comensals pel seu respecte al producte, la seva vitalitat, la seva simpatia, el seu amor a la cuina i a la Serra de Tramuntana.

Enguany, les vacances balears han tingut banda sonora. “Una veu captivadora amb el millor so de la guitarra”. Copio i subscric la definició que he llegit a alguna banda. Música tranquil·la, delicada, plena de detalls, pròpia i versionada interpretada per l’illenc Blai Vidal. Quin goig conèixer-lo i escoltar-lo.

15 Mil Gotes, 8 Vents, Km.1, Ous amb Cargols… L’illa de la calma te l’has de beure així. La premsal blanc, la giró ros i la mantonegro conviden a fer-ho. La terra que fa vi és bona. La terra de Mallorca convida a tornar-hi.

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *