Andreu Genestra. Capdepera. Mallorca. Cuina de la terra

No ha estat l’illa de moda d’aquest estiu tot i les seves múltiples facetes, tantes com el temps que li vulguis dedicar. És verda i blava, propera i familiar, sorollosa si vols o silenciosa si ets d’anar a dormir aviat. M’hi sento bé a Mallorca, m’hi fa sentir bé la seva gent quan hi parlo, m’hi allotjo i m’hi entaulo, quan nedo, penso, passejo, tasto… Vaig fer i refer aquest viatge mentalment a mesura que s’apropava la data. Els nous (Maria Salinas), els pendents, les recomanacions, amics com el Xesc Reina Bosch

Viatges amb nen(s)? No és fàcil. Ni difícil, diràs. Diferent. Vacances o enogastronomia estival? En diuen improvitzar i consisteix en deixar-se anar. En sé poc. Capdepera. El restaurant Andreu Genestra era a prop, molt a prop, massa per no trucar i reservar.

gambaandreugenestraentaulats

Menú curt, sense maridatge, però amb vermut Muntaner per començar a assaborir la terra. Trilogia de pans, trencats i servits amb les mans. Proximitat. Aperitius, petit fours i cinc plats. El més bell: la gamba de Cala Ratjada, que lluïa així de formosa potenciada pels cítrics, el fonoll i la tomàtiga verda. L’enyorat: la serviola confitada, que em va dur fins a Ca Na Toneta, a la serra de Tramuntana, on van descobrir-me aquest sant peix que no es deixa oblidar. Plat top: el garrí de Can Company, amb risotto de patata i xirivia. Porcella rostida. Cruixent i tendre alhora, llaminera, intensa. El gust d’un poble (re)interpretat. A la copa, també Mallorca. L’Acrollam de Mesquida Mora. Un àpat sense pressa a la terrassa de l’establiment, dins les instal·lacions de l’Hotel Predi Son Jaumell, on retrobar la calma. Nonés un nin a la sala aquell migdia d’agost. El seu menú personalitzat i amb tocs de l’autor: pollastre amb verduretes i patates i gelat de xocolata. Una estrella Michelin i sentir-se com a casa.

Restaurant Andreu Genestra
Hotel Predi Son Jaumell
Carretera Cala Mesquida, km 1.
Desviament Camí de Son Moltó. Capdepera. Mallorca
Telèfon: 971 565 910
www.andreugenestra.com

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *