La primavera arriba a les ciutats… i al mar!

Astronòmicament ja fa dies que és aquí, amb els seus canvis d’humor, els seus xàfecs, els seus costipats… Però la primavera que esperàvem tots —o la gran majoria— no era aquesta sinó la dels vestits vaporosos, les ulleres de sol i les mànigues de camisa. O no? Ahir va ser un d’aquests dies i em va trobar al Kauai d’Òscar Manresa. No per casualitat sinó gràcies a Bodegas Muga, que va presentar les noves anyades dels seus vins al restaurant de Gavà Mar juntament amb Calidoscopi Vins —o Vila Viniteca, vaja— distribuïdors del celler a la província de Barcelona. I ho va fer ‘a lo grande’, convidant més de 400 clients, periodistes i amics a una autèntica barbacoa riojana a la brasa de sarments de les vinyes del celler. El menú: morcilla de Foncea amb pebrots de banya de cabra, xoriço de La Rioja a la brasa, croqueta de xai amb pebrot “choricero”, pebrot del Piquillo farcit de vedella d’Ezcaray, cansalada de Badarán cuita, costelletes de xai, torrija caramel·litzada, formatge curat Cameros d’ovella amb nous i sorbet al cava Conde de Haro. Tot plegat acompanyat de les noves anyades del Muga blanc fermentat en barrica (2011), del Muga rosat (també 2011) i de molts altres vins de l’empresa familiar. Menjar, beure i viure!

kauaimugaD’esquerra a dreta, Eduardo Muga, Òscar Manresa, Carlos Manresa i Manuel Muga

gelatflorsI mentrestant a Girona ja ho tenen tot a punt per celebrar la tradicional ‘Girona, Temps de Flors’, un dels esdeveniments anuals més destacats i multitudinaris de la ciutat que permet conèixer indrets, monuments, patis i jardins de cases nobles i racons del nucli històric que habitualment estan tancats als ciutadans. Enguany, i per primera vegada en els seus 57 anys d’història, l’exposició es va presentar a Barcelona de la mà de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i del cuiner Joan Roca (ambdós a la fotografia), qui va aprofitar per presentar el Girona, Gelat de FloRRRs, fet a base de mel caramelitzada, aigua de flor de taronges, calèndula i gessamí. Creat expressament per a l’ocasió, es podrà consumir a la gelateria Rocambolesc que els germans Roca han obert recentment al centre de la ciutat. Com els menús florals, elaborats per 25 restaurants de l’Associació d’Hostaleria de Girona que podreu tastar des del dissabte 12 fins al diumenge 22 de maig. La primavera al plat!

Encara cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *