Pastís de pastanaga, coco i nous

Avui celebro que els meus fantàstics proveïdors (Interficie) han vençut la batalla contra el virus que ha atacat aquest i altres blocs! —Encara haig de resoldre alguns danys, com la pèrdua d’imatges, que estic tornant a pujar xino-xano. Però després de tants dies ho veig com un mal menor—. I he pensat que la millor manera de celebrar-ho era publicar la recepta d’un pastís que faig sovint i que sempre triomfa quan el trec a taula. El mèrit no és meu sinó de la Rosa Clara Villanova Torres, una senyora de Rubí a qui no tinc el gust de conèixer personalment, només a través d’aquestes postres. Us explico…
La Rosa Clara és una de les guanyadores de la primera campanya ‘Del mercat a la taula’, organitzada el 2008-2009 per l’Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona. El concurs estava obert a tots els clients i clientes que diàriament omplen els mercats municipals i pretenia recollir un seguit de receptes econòmiques, saludables i a l’abast de tothom elaborades amb els productes que es poden comprar al municipi o territori on s’ubiquen. El premi va consistir en la publicació dels millors plats en un receptari que es va lliurar de manera gratuïta a les parades dels mercats. I d’aquí la meva relació. No m’allargo més i paso a detallar-vos quins ingredients necessiteu i com s’elabora aquest pastís:

Ingredients:
1 tassa d’oli d’oliva
1 tassa de coco ratllat
2 tasses de sucre
4 ous
3 tasses de pastanaga ratllada
2 tasses de farina
1,5 tasses de nous trossejades
un polsim de sal
una mica de canyella en pols

Preparació:
– Barregeu els ous amb el sucre. Quan ja tinguin una consistència cremosa afegiu-hi l’oli, la farina, el coco, la pastanaga, les nous, la sal i la canyella en pols.
– Unteu un motllo amb mantega o folreu-lo amb paper de forn antiadherent i aboqueu-hi la massa.
– Amb el forn preescalfat, coeu el pastís a 170 º entre 30 i 45 minuts. Si teniu un forn elèctric, com és el meu cas, us recomano que pugeu la potència fins als 200 º i calculeu directament 45 minuts.
– Passat aquest temps, comproveu-ne la cocció punxant el pastís amb una broqueta de fusta. Si aquesta surt neta, el pastís està a punt.
– Treieu-lo del forn, deixeu-lo refredar una estoneta i desenmotlleu-lo.
– Presenteu-lo en una safata després d’escampar-hi una mica de coco ratllat per damunt.

Un pastís senzill i bo de debò. Paraula de Gasull.

5 Comments
 • Cuina Cinc
  abril 28, 2012

  Tinc nous casolanes pendents de fer alguna cosa, manca de temps i moltes propostes. Aquesta queda arxivada. Encara que les nous es cullen a finals de sep/octubre … fins que vinguin les noves, reinventem plats amb nous.
  Enhorabona per la conquesta del virus… Et trobava a faltar!

  • Carme Gasull
   abril 30, 2012

   Si la proves de fer m’ho dius, ja veuràs que fàcil és!
   I creuo els dits perquè els virus no tornin!
   Gràcies per estar sempre a l’altra banda!

 • maria
  juny 4, 2016

  en aquest pastis no s´hi posa llevat.

 • Conxita
  març 14, 2019

  Es pot fer amb la meitat dels ingredients?

  • carme_gasull
   març 22, 2019

   Hola Conxita,
   Diuen que la pastisseria és una ciència exacta, però jo sóc del parer que a casa pots saltar-te les regles quan vulguis.
   Quedem que si ho proves i surt bé m’escrius, ok?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *